Usein kysytyt kysymykset
1. Miten hierontapalvelut toimivat tuetun asumisen yksiköissä ja hoivakodeissa?
Järjestän hieronnat asukkaalle/asukkaille sopivana ajankohtana olemalla ennakkoon yhteydessä yksikköön. Hieronnat voidaan järjestää asukkaiden tarpeiden mukaan ja voimme sopia joko kertaluonteisista tai säännölisistä käynneistä. Maksaminen hoituu sähköpostilaskulla tai verkkolaskulla. Maksajana on usein edunvalvoja. Maksuvälineenä käy myös käteinen.
Olen toiminut yksiköissä jo yli viiden vuoden ajan. Kokemukseni mukaan asukkaat hyötyvät hieronnasta niin fyysisesti kuin henkisestikin ja palaute on ollut erittäin positiivista!
2. Miten kotikäynnit toimivat?
Tuon mukanani matkahierontapöydän ja muut tarvittavat välineet.
Tarvitset vain riittävästi tilaa hierontapöydälle (hierontapöydän mitat 53cm x 200cm). Hieroja tarvitsee pöydän ympärille tilaa vain sen verran että ympärillä mahtuu kävelemään, tähän riittää yllättävänkin pieni tila!
3. Tarjoatko hierontaa yrityksille?
Kyllä! Yrityskäynnit ovat erinomainen tapa tukea työntekijöiden hyvinvointia ja jaksamista. Voimme suunnitella palvelut yrityksenne tarpeiden mukaan, oli kyseessä sitten kertaluonteinen tapahtuma tai säännölliset hierontakäynnit.
4. Kenelle hierontapalvelut sopivat?
Hierontapalveluni sopivat kaikille, jotka kaipaavat apua lihasjännityksiin, kiputiloihin tai rentoutumiseen.
5. Saanko varattua ajan heti?
Akuuteissa tapauksissa pyrin siihen, että asiakas pääsee tarvittaessa hierontaan jo seuraavana päivänä.
Suosittelen kuitenkin varaamaan ajan hyvissä ajoin, jotta voimme löytää parhaiten sopivan ajankohdan.
6. Minkälaisia hierontapalveluita tarjoat?
Tarjoan klassista hierontaa, joka voi olla joko rentouttavaa tai syvemmin lihasjännityksiä purkavaa. Hoito räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan, ja voimme keskittyä esimerkiksi niska-hartiaseutuun, alaselkään tai jalkoihin.
7. Miten voin varata ajan?
Minuun saa yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai verkkosivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Pyrin vastaamaan kaikkiin tiedusteluihin mahdollisimman nopeasti.
8. Mitä hierontapalvelut maksavat?
Palveluiden hinnat riippuvat hieronnan kestosta ja ovat hinnaltaan 55-80 euroa. Hinnat ja löydät hinnastosivulta.
9. Mitä tulee huomioida ennen hierontaa?
Huolehdithan, että hierottava alue on vapaa ihon tulehduksista tai muista esteistä. Kerro myös mahdollisista sairauksista tai lääkityksestä etukäteen, jotta voin ottaa ne huomioon hieronnassa.
10. Tarjoatko lahjakortteja?
Kyllä! Voit tilata lahjakortin haluamallesi summalle tai hieronta-ajalle ottamalla yhteyttä.
11. Onko palvelusi Kela-korvattavia?
Palveluni eivät ole Kela-korvattavia, mutta voin tarjota hierontaa esimerkiksi työhyvinvointia tukevana palveluna, josta voidaan neuvotella työnantajan kanssa.
12. Milloin hierontaa tulisi välttää?
Yleisimmät hieronnan estävät syyt ovat kuume sekä hengitystieinfektiot.
Akuutit tulehdukset, laskimotukokset, hemofilia (verenvuototauti), tarttuvat ihotaudit sekä mahdollisesti selvittämättömät kasvaimet ovat myös hieronnan kontraindikaatioita.
Akuuteissa nivelvaivoissa fysioterapeutin vastaanotto on usein soveltuvampi kuin hierojan vastaanotto.
Ennen hierontaa kartoitamme hierontaa estävät tekijät ja mikäli sinulla oleva vaiva tai sairaus epäilyttää, voit olla yhteydessä ennen ajan varaamista hierontaan.
13. Mitä jos en ole varma, millaista hierontaa tarvitsen?
Ei hätää! Keskustelemme tarpeistasi ennen hierontaa ja suunnittelemme yhdessä juuri sinulle sopivan hoidon. Jokainen hieronta on yksilöllinen hoitotapahtuma.
14. Koskeeko Koulutettuja Hierojia jokin laki?
Koulutettu hieroja noudattaa ammatillista toimintaansa sääteleviä lakeja ja asetuksia sekä tehtäväänsä liittyviä sääntöjä, ohjeita ja sopimuksia. Koulutetun hierojan työskentelyn lähtökohtana on ihmisarvon kunnioittaminen, vastuullinen toiminta sekä ammatillinen osaaminen.
Kaikilla Koulutetuilla Hierojilla on oltava potilasvakuutus. Lisätietoja: Potilasvakuutus Sosiaali- ja terveysministeriö
Lisätietoja laista ja eettisistä periaatteista Koulutettujen Hierojien Liiton sivuilla: Käsillä, aivoilla ja sydämellä
Julkiterhikki-rekisteristä Valviran sivuilta voi hakea terveydenhuollon ammattihenkilöitä, joihin Koulutetut Hierojat kuuluvat: Julkiterhikki
15. Onko hierojalla salassapitovelvollisuus?
Terveydenhuollon ammattihenkilö (Koulutettu Hieroja) ei saa sivulliselle luvatta ilmaista yksityisen tai perheen salaisuutta, josta hän asemansa tai tehtävänsä perusteella on saanut tiedon. Salassapitovelvollisuus säilyy ammatinharjoittamisen päättymisen jälkeen.
16. Miten hieronta perutaan?
Asiat eivät mene aina toivotulla tavalla! Jos sinun täytyy perua hieronta-aikasi, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian. Peruutukset tulee tehdä viimeistään 24 tuntia ennen sovittua aikaa, jotta voin tarjota ajan toiselle asiakkaalle. Jos joudut perumaan hieronnan viime hetkellä, niin sovitaan seuraava aika valmiiksi.